2022

Teaterföreställningen "Vem som hon?" kom som ett önskemål från ett gäng ungdomar som tidigare hade sett föreställningen under en skolutflykt. Pjäsen visades på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen och vi hade 20 ungdomar som föranmält sig inför teaterbesöket. Efter föreställningen fick våra unga själar ställa frågor till medverkande i pjäsen. 

Tack till våra unga ledare som alltid ställer upp! Trots att ni redan har era egna studier och arbeten vid sidan om, tvekar ni inte en endaste sekund på att finnas där för våra unga själar. Ni bidrar med så mycket glädje och kärlek. Inget känns tungt med er vid vår sida. Tack för att ni finns! 

Unga Själar startar nu det treåriga projektet Mina Områden, i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Projektet finansierar av Allmänna Arvsfonden.

Syftet med projektet  ”Mina områden” är att främja barn och ungas rätt och möjlighet till inkludering. Projektets primära målgrupp är barn och ungdomar i åldrar 10–17 år, från socioekonomiskt utsatta områden i Stockholm.

Arvsfonden,Studieförbundet Vuxenskolan 

Tack till Nelly på Mitt i Skärholmen som har skrivit en sån fin artikel om vår aktivitetsdag som ägde rum i Bredäng för några veckor sen!

Vi väcker liv i en gammal tradition, ja du gissade rätt, Östbergadagen är tillbaka. Lördag den 13 augusti kommer att vara en minnesvärd dag med massor av aktiviteter och mycket glädje. Alla är välkomna oavsett ålder och allt är kostnadsfritt. Veckan innan Östbergadagen kommer vi ut med programmet.  

• UNGA SJÄLAR X ETT2SJU •

Evenemanget arrangeras i samarbete med Skärholmens stadsdelsförvaltning. Kom, kom, kom! 
Skärholmens stadsdelsförvaltning,   Gålöstiftelsen
NOBE aloe vera

Igår mötte vi upp dessa unga själar i Slussen. De ska få spendera de närmaste tio dagar på Ängsholmen för sommarläger. Tack KFUM Ängsholmen för att ni välkomnar våra unga själar så varmt!

Något nytt för Unga Själar sedan år 2021 är att vi har tilldelat stipendium till elever som har ägnat mycket tid och engagemang åt sina studier.

Vår ambition är att fortsätta ge stipendium till flera elever från olika skolor. Vi anser att det är viktigt att stötta och främja studiemotivationen bland våra unga själar.  
”Unga Själar har beslutat att ge ett stipendium till unga som har ägnat mycket tid och engagemang åt sina studier. Med vilja och beslutsamhet har de visat en ökad kunskapsutveckling. Ni inspirerar och fungerar som goda förebilder för andra. Med denna motivering tilldelas ett stipendium till Kasper Tranetoft och Devin Shemmon. Vi önskar er all lycka i framtiden!”

Under våren fick 235 elever från Rågsveds grundskola, Östbergaskolan och Bredängsskolan chansen att se föreställningarna ”Får jag vara med?” och ”Exit Parkour” på Dramaten. Vi är extremt glada över att vi har kunnat ge våra unga själar möjligheten att lämna skolmiljön för en stund och lagra nya minnen genom vårt fina samarbete!

Idag hade vi ett möte med familjebehandlarna på Familjecentrum i stadsdelen Enskede Årsta Vantör. Under mötet berättade vi om Unga Själars arbete samt om våra ambitioner. Vi möttes med sån positiv feedback och beröm. Tack till Rami som styrde upp ett grymt möte! 

Med stor glädje vill vi meddela att vi har inlett ett samarbete med Flottsbro. Vi är extremt taggade över detta samarbete eftersom det innebär ett årligt besök på Flottsbro! 

Det bästa med alla våra aktiviteter är glädjen som vi får uppleva tillsammans med er! Tack till KarbinKlätterhall som välkomnade oss så varmt och för att ni bidrog med en sån härlig kväll!💜

Vi hade totalt 31 deltage på skidbackarna på Flottsbro. För många av våra unga själar var det första gången på skidbacken och de var så duktiga.
Vilken mysig kväll vi hade tillsammans! Ett stort tack till Flottsbro som hjälpt oss att förverkliga denna upplevelse!

Tillsammans med Kvartersgården Dalen kickade vi igång sportlovet med ett tjejhäng där vi bjöd på mat, hennamålning, dansowrkshop och hårflätning

Detta år inledde vi samarbete med Fotografiska, Dramaten, Brams Burgers och Fox in a box Stockholm.

Årets första aktivitet var Lasedome i Aspudden.
Denna önskan kunde uppfyllas tack vare vårt samarbete med Laserdome Stockholm.
Vi hade 26 unga själar som deltog under aktiviteten.

År 2022 började med att Galöstiftelsen beviljade ett verksamhetsbidrag med ett tillägg på 68 000 kr vilket innebär att vi år 2022 fick en summa på 168 000 kr som vi kunde uppfylla våra unga själars önskedrömmar med!

Skänk en gåva till våra unga själar

Skicka ditt valfria belopp till vår bankgirot eller swish nummer

Våra kära sponsorer