Unga själar 2020

Även detta år blev vårt verksamhetsbidrag beviljat av Gålöstiftelsen och det var vi tacksamma för​.

Unga Själar uppmärksammades i tidningen Skärholmen Direkt där Julian Evans skrev så fint om Unga Själar!

Vi kickade igång det nya året med att anordna en Afrobeat dansworkshop som hölls av våra volontärer Iman och Sumaya. Workshopen som de bjöd på var en del av deras gymnasiearbete som senare skulle redovisas som ett projektarbete. Tjejerna bjöd på en grym dansworkshop i fredags och vi hade stort gäng tjejer som deltog och som spred en sån positiv energi i salen! Vi stöttar alltid drivna ungdomar med idéer som bidrar med något positivt precis som denna workshop.

Under våren 2020 valde Anders Eklöf att skriva om Unga Själar i tidningen "Mitt i Stockholm".

Gålöstiftelsen, vår viktigaste samarbetspartner, bjöd under sommaren på biotillfällen där sammanlagt 40 unga själar fick chansen att gå på bio. Denna sommar var en svår sommar då pandemin hade expanderat. Våra familjer drabbades hårt och vi hade svårt att samla grupper och bjuda på aktiviteter. Med ett avstånd i biosalongen kunde vi dock uppfylla denna önskan som stått stående under många månader.

Faduma blev nominerad till Mitti:s "Min lokala hjälte" och hon hamnade på tidningens omslag.

Unga Själar kickade igång sommarlovet med en dansworkshop och fotbollsturnering som var ett önskemål från våra volontärer. Vi hade en underbar dag med tävlingar, turneringar med flera lag som hade anmält sig till fotbollsturneringen. Våra unga ledare fick hålla i dansworkshopen som blev lyckade och vi hade en hel del besökare!

Nytt för detta år är att vi, tillsammans med 30 deltagare, åker ut till Björnö för en dagsutflykt. Tack vare vårt samarbete med KFUM Ängsholmen har vi möjligheten att kunna åka ut till Stockholms skärgård under somrarna. Under dagsutflykten fick våra unga själar segla, paddla, fiska, klättra, grilla och umgås ute på ön.

År 2020 var ett händelserikt år med många priser och Unga Själar uppmärksammades en hel del via media. Tack vare alla gåvor som vi hade fått via företag och privatpersoner kunde vi anordna en julklappsutdelning på Bio Rio. Detta hade vi aldrig tidigare gjort eftersom all vår medel tagit slut innan årsskiftet. Med denna anledning var vi extremt glada över att kunna ha julklappsutdelningen detta år!

Tillsammans med och Bio Rio hade vi tänkt att spendera julafton med våra unga själar. Tanken var att denna dag skulle vara tillägnad till de som inte firar jul av olika anledningar.

Tyvärr var vi tvungna att göra en del ändringar och följa restriktionerna som pågick. På grund av detta var vi tvungna att ta vårt ansvar, vilket innebar att vi endast bara kunde bjuda in åtta personer åt gången på en middag och en filmvisning på Bio Rio. Vid varje bord fanns en möjlighet för fyra personer att äta middag tillsammans. Eftersom det var så många som anmälde ​sig till middagen och filmvisningen såg vi till att anordna ännu ett tillfälle. 

Vi fick hela biosalongen och restaurangen för oss själva. Efter filmvisningen bjöds det på en saftig måltid och dagen avslutades med att alla barn fick en varsin goodiebag och en julklapp att ta med sig hem från Bio Rio. Trots omständigheter lyckades vi få till två mysiga dagar på Bio Rio!

Faduma blev under 2020 utsedd till "Årets Eldsjäl" under Svenska hjältar galan. Unga Själar fick en gåva på 30 000 kr som vi kunde uppfylla våra unga själars önskedrömmar med! Galan sändes på TV3 den 17 december kl. 20:00!

Höstlovet har numera fått en tradition vilket är vår årliga höstlovsövernattning på Ängsholmen. Detta år hade vi totalt 30 deltagare. Tillsammans tog vi ett nattbad, vi spelade femkamp, testade på olika samarbetsövningar, vi backklättrade och paddlade. Vi hade två underbara dagar på ön!

Genom vårt nya samarbete med Bio Rio fick 50 av våra unga själar chansen att se på filmen "Wendy" under höstlovet. På grund av pandemin fick vi rymma ut 50 platser i salongen, något som vi var extremt glada över eftersom att vi fick hela biosalongen för oss själva och våra unga själar blev dessutom bjudna på snacks och dricka. Det kallar man för lyx!

Vi fick in en önskan om att se pjäsen ”Mizeria” då en del av våra unga själar hade läst boken som är skriven av Melody Farshin. Vi bjöd på 20 biljetter och föreställningen visades på Vällingbys stadsteater.

Skänk en gåva till våra unga själar

Skicka ditt valfria belopp till vår bankgirot eller swish nummer

Våra kära sponsorer