UNGA SJÄLAR 2023

Tack för nomineringen till Aktuell Hållbarhets årliga lista över Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste personer! In och rösta på Faduma! 

I söndags hade vi ett Unga Själar möte tillsammans med våra ledare och volontärer. Vi diskuterade vad det innebär att vara en volontär och vi planerade dessutom kommande aktiviteter. Våra volontärer och ledare kom med grymma förslag och idéer. Snart styr vi upp en aktivitet tillsammans som ni förhoppningsvis vill ta del utav. Tack för ett inspirerande möte!

Självklart ska niorna i Bredängsskolan ha skolbal! Vi anser att alla barn och unga ska ges samma förutsättningar. Genom att du bidrar med en slant kan vi tillsammans uppfylla denna önskan.

Vi var totalt 40 deltagare på skidbackarna i torsdags. För många av er var det första gången och ni var så duktiga. Vilken mysig kväll vi hade tillsammans! Ett stort tack till Flottsbro som hjälpt oss att förverkliga denna upplevelse! 

Det är inte alltid lätt för unga att hitta ett arbete, därför anser vi att Sommarjobbsmässan är en otrolig viktig mötesplats för våra unga. Mässan anordnas årligen av Samhällsmatchen där unga får möjligheten att knyta kontakter med arbetsgivare som finns på plats.

Under mässan följde vi med Lina och Nour, två av våra unga själar som är arbetssökande.

Tack till Samhällsmatchen för att vi fick ta del av ert fina reportage!

Tillsammans med Babas drog vi igång Drömburgaren, en tävling där unga har chansen att få drömma fram BABAS nästa burgare.  Genom initiativet Drömburgaren ska vi bidra till att barn som växer upp under svåra ekonomiska förhållanden kan få sina önskedrömmar uppfyllda. En del av  summan till burgaren ska gå oavkortat till Unga Själar.

Det var många unga som anmälde sig till tävling och vi lyckades hitta en vinnare, Diana. Vi anordna en releasefest där alla gäster fick chansen att bidrag med något bra genom att köpa Drömburgaren.

Under påsklovet fick våra unga själar möjligheten att få hela biosalongen för sig själva på Indio Studios. Önskemålet var bio och det såg vi till att anordna!

Bredängsdagen var en lyckad och mysig dag! Tack till Newroz FC som anordnade dagen och ett stort tack till våra fantastiska volontärer som gjorde fina målningar på våra unga själar!  Newroz FC

Tack till Hammarby IF försom ordnade matchbiljetter till våra unga själar. Vi hade en mysig kväll!

I år fick våra unga själar möjligheten att delta under lägerveckan på Stadium Sports Camp Sveriges största sport- och upplevelseläger. Unga Själar var en av två organisationer som fått friplatser till  campingen och det är vi glada över!

Sedan år 2004 har Friends varit med och skapat en trygg och positiv miljö på campen. I fredags hälsade vi på våra unga själar som spenderade deras sista kväll på campingen med mat och fest.

Tack till Friends som bidragit med en underbar lägervecka fylld med träning, glädje och fina minnen! Vi vill även tacka Abel Abraham som kopplade ihop oss med Friends!

Med en personlig inbjudan från Jireel - MOTY Experience fick våra unga själar spendera hela lördagen på Furuviksparken. Vi fick uppleva Tivolit, besöka djurparken, bada i äventyrsbadet, följa med backstage samt se Jireel uppträda. Minnena som skapades i lördags kommer aldrig att blekna. Tusen tack till Jireel som bidrog med en oförglömlig dag!

Lördagen den 19 augusti anordnade vi Östbergadagen i samarbete med Östberga Kulturhus, Östberga karateklubb, Östberga TV och Vi Tar Plats. Dagen innehöll enen mängd aktiviteter och glädje. Alla var välkomna oavsett ålder och aktiviteterna samt mat och dryck var helt kostnadsfria. Vi hade omkring 1500 besökare och dagen var helt fantastisk!

Sedan år 2018 har vi haft möjligheten att övernatta på ön Ängsholmen i samarbete med KFUM Ängsholmen och vi skulle göra samma även i år. Helgen var helt fantastiskt och vi var tjugo unga själar som spenderade helgen på ön. Vädret var helt fantastisk och sällskapet var ännu bättre  

Under år 2023 gjorde besökte vi tre skolor IES Kista, Bäckahagens skola och Östbergaskolan där vi berättade mer om Unga Själar. Vi blev så varmt välkomna och det känns alltid lika roligt att få berätta mer om Unga Själar.

Skänk en gåva till våra unga själar

Skicka ditt valfria belopp till vår bankgirot eller swish nummer

Våra kära sponsorer