Unga själar 2018

Vi inleder samarbeten med Yogansa och Gålöstiftelsen.
Gålöstiftelsen beviljar ett verksamhetsbidrag på 
50 000 kr till Unga Själar.

Farah Roukachi väljer att berätta om Unga Själars arbete i sin bok "Efter mörkret kommer ljuset." Vi ses ges chansen att berätta om våra drivkrafter och våra erfarenheter och vi blev bjudna till hennes bokrelease i Fryshuset, Stockholm.

Ett av våra citat trycks i Tidningen Årsta Enskede.

I samarbete med Ungdomens hus i Skärholmen anordnade vi en aktivitetskväll med dansworkshop fotbollsturnering och häng på ungdomsgården.
Vi hade en lyckad kväll med många besökare!

2018 anordnade vi vårt andra insamlingsevent och vi hade många unga talanger som uppträdde. De yngsta talangerna var bara 10 år gamla. Vi hade dessutom fantastiska lotteripriser som skänkts av företag ​ som bl.a var en övernattning för två på Scandic hotel, Bodyflight och en övernattning på Marholmen.
Kvällen avslutades med storslagna framträdanden av Naod och Kaliffa.
Vi lyckades samla ihop 26 342 kr.

Faduma blev nominerad av tidningen Mitti till "Min lokala Söderortshjälte"

Under sommaren 2018 gavs 18 av våra unga själar chansen att få uppleva kollo via vårt samarbete med KFUM Ängsholmen​.

Unga Själar anordnade ännu en fotbollsturnering i samarbete med Mitt127 och vi hade totalt 40 deltagare som var med och tävlade.
Trots att 127 Festivalen riktade sig mot besökare från Skärholmens stadsdel hade vi deltagare som hade anmält sig från b.la. Enskededalen, Östberga och Fruängen.
Vi hade vinnarpriser som Bounce fribiljetter, Hammarby IF match samt Laserdome biljetter som alla hade skänkts från våra samarbetspartners.

Under 124 Festivalen fick Unga Själar delta under två dagar där våra besökare fick chansen att få göra hennamålningar samt inbakade flätor. Vår tält omringades av härliga besökare som även kom och besökte oss under nästkommande dag

Faduma hamnade bland finalisterna under tävlingen. "Min lokala Söderortshjälte".

Unga Själar fick gästa podcasten "Sommarsnack med Zamir" tillsammans med ​ Zamir och Rahwa som intervjuade Faduma och Amina. Det var en rolig upplevelse!  Vi pratade b.la. om drivkrafter och fördelar/nackdelar med att driva en organisation. Detta var första gången som vi fick ta del av en podcast.

Skolloven brukar innebära att vi anordnar aktiviteter utifrån våra unga själars önskemål.
Under höstlovet fick Reza "Mad Dog" Madadi hålla en MMA workshop och Sara Galan höll i en dancehall workshop på Ungdomens Hus i Skärholmen. Unga Själar firade dessutom 2 år som en verksam ideell organisation!

Under höstlövet år 2018 fick vi för första gången åka iväg till Ängsholmen för höstlovsövernattning.
Tack vare vårt samarbete med KFUM Ängsholmen hade vi ledare, tillsammans med 11 av våra unga själar en oförglömlig tid på Ängsholmen. Vi fick testa olika samarbetsövningar, basta, ta kvällsdopp och morgondopp, se på film och äta en massa snacks. Vi dansade och skrattade under hela vår vistelse. Detta var starten på en tradition som kommer att fortsätta vidare i många år.

Tack vare våra samarbetspartners fick 40 av våra unga själar chansen att få besöka Laserdome samt Bounce.

Tobbe Trollkarl och Markoolio bjöd föreningar som stöttar ekonomiskt utsatta familjer på ett Gröna Lund besök. Vi fick tillsammans med andra föreningar två timmar på nöjesparken för oss själva innan allmänheten fick tillbringa sin dag på Gröna Lund.
Tack till Tobbe Trollkarl och Markoolio för en underbar dag!

Under hösten fick Unga Själar vara en del av invigningen av Östberga Kulturhus.

Inför sommaren planerade vi med Mitt127 en fotbollsturnering som vi skulle anordna tillsammans. Vi diskuterade dessutom andra aktiviteter förutom en fotbollsturnering som vi skulle kunna arrangera.

Skänk en gåva till våra unga själar

Skicka ditt valfria belopp till vår bankgirot eller swish nummer

Våra kära sponsorer